Audio-video uređajiVijesti

Sharp Aquos LB-1085 – najveći LCD monitor na svijetu!

Milijarderi među nama (dobro, mogu i milijunaši) radujte se jer je Sharp najavio 108-inčni LCD monitor koji će se na tržištu u Japanu pojaviti idući tjedan. Ovaj mamut od zaslona nudi fullHD razlučivost (jeste li uopće očekivali manje?), 7.6 milijuna boja, brzinu odziva od svega 6 ms, 400 cd/m2 svjetlinu, kontrast od 1200:1, te kut gledanja od 176 stupnjeva (i horizontalno i vertikalno).

Ugrađeni zvučnici djeluju svojom snagom premali za ovaj zaslon – nude tek 2×15 W snage, no pretpostavlja se da će budući vlasnik imati još koju kunu u džepu nakon kupnje da si može priuštiti solidan višekanalni zvuk i pojačalo. Od ulaza tu su DVI-I 29-pinski, 3.5 mm stereo jack, RS-232C, 3 HDMI konektora, 2 kompozitna (od kojih jedan set su BNC konektori), dva kompozitna priključka, jedan S-Video i četiri RCA cinch stereo priključka.

Ovo je dakle najveći LCD monitor na svijetu, a ne HD televizor zato što u sebi nema ugrađen niti jedan tuner, tako da za gledanje TV-a obavezno je potrebno imati linijski tuner ili signal dovoditi preko računala koje posjeduje DVB-T/-S karticu.

Dijagonalu od 2.74 metra treba i nekako napajati, a u ovom slučaju to iznosi 1130 W, dok u pripravnom modu troši svega 0.8W. Uz ovu potrošnju ide i velika disipacija topline, tako da budite sigurno da dok gledate kakav Blu-ray film doprinosite globalnom zatopljenju :) Vanjske dimenzije ovog monitora broje 2572 milimetara u širinu, 204 mm u dubinu, dok visina iznosi 1550 milimetara. Ove dimenzije ne uključuju stalak, a uz kojeg ovaj zvjerka postaje još veća. Na kraju valja spomenuti masu od gigantskih 195 kg, opet bez stalka, dok će vam zapakiranog donijeti ukupno teškog cca. 317 kg.

Sharp Aquos LB-1085 će za sada biti dostupan samo u Japanu, po cijenu od cca 110 000 dolara. Podaci koje smo dobili od uvoznika za RH, poduzeća Utema, spominju cijenu od preko 600 000 kuna ukoliko se ovaj model pojavi kod nas.

Cijelu objavu za medije na engleskom jeziku možete pročitati u nastavku.

Adsense
1 2Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. hehe sta je to meni .. inace brisem dupe s novcanicama od tisucu kuna tako da samo cekam da ovo dode u kroejsu !!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!