Naslovnica » Vijesti » FullHD je in? Samsung tvrdi suprotno novim UltraHD LCD-om

FullHD je in? Samsung tvrdi suprotno novim UltraHD LCD-om


Ponekad se pitam za koga proizvođači prezentiraju ekstremne modele u koje je utučeno tko zna koliko inženjerskih i proizvodnih sati, umjesto da se postojeća tehnologija ne pokuša dovesti što bliže savršenstvu po prihvatljivim cijenama. Samsung očito misli da je već usavršio svoje LCD panele i da se sada može igrati s pikselima na zaslonu, pa je tako na skupu Udruge za Informacijske Zaslone (Society for Information Display) predstavio 82 inčni zaslon koji se diči duplom fullHD razlučivosti (3.840 x 2.160 piksela).

Netko u Samsungu očito ima kompleks veličine kada su se išli igrati s duplom HD razlučivošću po visini i širini, a sve su to ubacili na 82-inčni zaslon kojeg krasi 120 Hz osvježavanje, LED pozadinsko osvjetljenje i ostale Samsung exclusive tehnologije super soničnih naziva za iznimno iskustvo gledanja.

Samsung već na ultraHD-u, a još nije ni fullHD zgotovio...

Jasno, cijena nije iznesena, a sumnjam i da će biti s obzirom da je ovo najvjerojatnije bio Samsung-ov mali izlet u svijet UltraHD-a.

Izvor: bug.hr


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

2 komentara

  1. Ah to su japanci napravili još godinama unazad, mislim experimentirali su. Al “pravi” Ultra HD je 7,680 × 4,320 pixela! I prilikom “testiranja na gledaocima”, gledaocima je dolazilo slabo i povračali su zbog pre-realistične slike. Bolesno! Očekuje se da ae se komercijalno Ultra HD video/audio signali početi odašiljati 2015 godine.

  2. to oni samo rade da bi se dokazali da mogu više i bolje

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*