Home » Digitalna televizija » Digitalna televizija u Hrvatskoj » Odobrene dvije nove DVB-T frekvencije u Hrvatskoj

Odobrene dvije nove DVB-T frekvencije u Hrvatskoj

HRT HD promo 2Kako prenosi SateliTV.net portal, Hrvatska Agencija za Telekomunikacije (HAT) danas je u listu DVB-T frekvencija na području Republike Hrvatske uvrstila dvije nove DVB-T frekvencije.

Jedna od novih DVB-T frekvencija je za šire područje grada Zagreba odnosno Zagrebačke županije, a druga je za Međimursku županiju. Za Zagrebačku županiju će se uskoro uz kanal UHF 27 sa Sljemena koristiti i kanal UHF 42, također sa odašiljača Sljeme, a prema nekim neslužbenim izvorima riječ je o multipleksu “B” (ako bi se kanal 27 smatrao multipleksom “A”), na kojem bi se u početku trebali emitirati isti kanali kao i na multipleksu “A”, a kasnije bi se koristio za nove DVB-T koncesije.

Što se tiče druge DVB-T frekvencije, ona je odobrena na kanalu UHF 47 i namijenjena je za Međimursku županiju, a emitirat će se sa odašiljača Čakovec. Tako bi napokon trebao biti riješen problem sa prijemom DVB-T signala u Međimurju koje je dosad bilo zakinuto za kvalitetan televizijski prijem naših nacionalnih tv postaja.

Više na SateliTV.net

About Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

DVB-T2 emitiranje, HEVC i nacionalni programi u HD-u najranije od 2019.

U tijeku je izrada prijedloga Strategije prelaska digitalne zemaljske televizije na sustav DVB-T2 s učinkovitijim ...

samsung-40ju6572-header

Samsung 40JU6572 (JU6572) UHD zakrivljeni Smart TV – recenzija

Nakon LG-jevog Full HD televizora LF630V, na test smo dobili Samsungovog pripadnika serije 6, model ...