Vijesti

Panasonic, Philips, i Denon Blu-ray reproduktori dobivaju DivX certifikat

DivX logoPriznali mi to javno ili ne, DivX certifikat je ono što najviše tražimo u specifikacijama linijskih reproduktora prilikom kupnje. Čak i najveći štovatelji DVD i HD kvalitete koji imaju prigovora i na 1080p razlučivost na zaslonu za 10800 eura s vremena na vrijeme vole pogledati kakav film baš zbog filma, a DivX će sigurno prije odlučiti pogledati nego VHS, ako ga uopće više i posjeduju.

Iz brojke od preko 100 milijuna certificiranih DivX uređaja diljem kugle zemaljske jasna je mega popularnost ovog formata. To su uvidjele i “velike face”, brandovi koji drže do sebe i dugo su elegentno izbjegavati podršku za ovaj format, najčešće se izvlačeći na pitanje legalnosti i samu kvalitetu formata. Ovdje su potpuno u pravu, siguran sam da je preko 95% filmova koji se šire naokolo kopija kopije iz tko zna kojeg izvora, a ne kopija originala koju vlasnik eventualno posudi prijatelju.

Kvaliteta – neki će reći grozna, pikselizirana slika slabih boja i detalja, dok će većina biti i više nego zadovoljna solidnim ripom na dva CD-a. Ako se ovome doda i Dolby Digital 5.1 zvuk, DivX postaje itekako gledljiv, naravno ako je ripan kako spada.

Denon 3800bd divx

Sony je dugo vremena ignorirao ovaj format, no nedavno se je i PlayStation 3 pridružio DivX Certified uređajima, otvarajući tako vrata novim starim vrlo popularnim formatima diljem svijeta. Ostali proizvođači se također polako prihvaćaju DivX certifikata, pa tako novi Panasonic DMP-BD30, Philips BDP7200 i Denon-ovi DVD-2500BTC1B, DVD-3800BDC1B, DVD-3800BDSP i DVD-2500BTSP uređaji imaju taj toliko traženi certifikat.

DivX definitivno ostaje u igri, a hoće li ga HD sadržaji uspjeti nadjačati, možemo se samo pitati. Iskreno, nisam baš siguran…

Izvor: EngadgetHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Više preferiram x264 s kojim sam več izripao desetak HD dokumentaraca i mogu reči da je monogo bolji nego divx.

  2. Što se tiče sony-a i divX-a, nula bodova. Sony Pictures i BMG produciraju jako puno audio/video sadržaja (novi filmovi, albumi…) i kad kažu da njihov ure?aj podržava DivX onda malim slovima piše da se podržavaju ti, ti i ti DivX formati do te veličine medija. Isto tako novi firware PS3-jke podržava DivX ali samo…. bla bla tipove i formate tog codec-a. Što je po mom mišljenju trik jer se na taj način gotovo ništa ne podržava…

  3. mmmmp, slažem se. Imao sam na testu PS3 i veaina Divx filmova mi nije radila – ono, sve on lijepo prepozna, trajanje, rezoluciju i codec, no javi da taj format nije podržan. XVid tako?er detektira ali ga ne reproducira. Tko hoae gledati DivX-e, neka ne gleda Sony.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!