Naslovnica » Programi i igre » Programi » Austrijski ORF od lipnja u HD-u

Austrijski ORF od lipnja u HD-u


Danas je objavljeno da austrijski ORF (Oestereichische Rundfunk) kreće od 7. lipnja s emitiranjem programa u HD kvaliteti. Emitiranje kreće paralelno s početkom Europskog Prvenstva u nogomentu, tako da će gledanost biti zagarantirana.

Kanali ORF 1 i ORF 2 se trenutno emitiraju na Astri 19.2° u kodiranom obliku, no s obzirom da se izmjena ključeva rijetko događa, program se može vrlo lako gledati. Kanali su privlačni i zbog emitiranja u 16:9 formatu uz njemački Dolby Digital zvuk, a često znaju biti vrlo atraktivne serije i filmovi na programu, tako da poznavatelji njemačkog mogu uživati, dok svi ostali proklinjati providera što nije stavio još jedan audio stream.

Od ORF HD-a možete dakle očekivati minimalno 720p razlučivost i već polako standardni Dolby Digital zvuk. Nakon EP u nogometu ORF će krenuti i s HD filmovima i serijama.

Izvor: SatMultimedia


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

  1. Ne virujem da ce se odlucit na 720 p , mislim da ce prije ic u 1080i u mpeg4 od 12 do 14 mbit/s ..
    vidit cemo..

  2. ORF mi je oduvijek imao odličnu sliku, tako da ne sumnjam da ae i HD biti odličan… Samo neka im ključar nastavi spavati i bude dobro :)

  3. ORF HD ae iai u 720 standardu, prijenosi u standardu 1080 su za sada preskupi i najvjerojatnije je 720 standard biti standard koji ae se etablirati za TV prijenose dok ae 1080 signal biti rezerviran za BluRay Video.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*