Naslovnica » Vijesti » Službeno je: Pioneer prestaje proizvoditi plazme, uskoro stiže LCD linije Kuro

Službeno je: Pioneer prestaje proizvoditi plazme, uskoro stiže LCD linije Kuro


Pioneer KURO PDP-428XDNagađanja o prestanku Pioneer-ovoj obustavi linija plazmi od prije neki dan se je pokazala točnom kako su danas na konferenciji za novinare potvrdili predstavnici ove kompanije. Ipak, dobra je vijest da će linija Kuro televizora, poznatih po vrhunskoj crnoj boji, ipak ići dalje u razvoju – ovoga puta u LCD varijanti.

Sve plazme koje od sada budu dolazile na tržište će biti kupljene od nekog drugog proizvođača, a koji još nije imenova, no nagađa se da bi to mogao biti Panasonic koji će biti zadužen za plazma panele od 42 do 60 inča dijagonale.

Do jeseni ove godine na tržištu bi se trebala pojaviti Kuro LCD edicija televizora, a koji će kombinirati Pioneer-ove ultra tanke zvučnike i Sharp-ov panel, a veseli vijest da bi se takvi televizori trebali prvo pojaviti u Europi, a tek kasnije u ostatku svijeta (evo vam na, Ameri :).

Izvor: EngadgetHD


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*