Naslovnica » Vijesti » Trgovine ponosno ističu Blu-ray kao pobjednički format

Trgovine ponosno ističu Blu-ray kao pobjednički format


Blu-raySvega nekoliko dana nakon što je Toshiba priznala poraz i prekinula s promocijom HD DVD formata, velike trgovine diljem svijeta ponosno počele isticati Blu-ray kao pravi odabir za gledanje HD sadržaja.

Na stranicama velikih trgovina kao što su Best Buy, Amazon ili Play.com Blu-ray se ističe kao pobjednik rata formata i siguran izbor za gledanje HD sadržaja današnjice i sutrašnjice.

Best Buy je na naslovnici postavio veliki banner na kojem govori kako je rat formata završio, a Blu-ray pobjedio. Na tom istom banneru u bojama formata pobjednika se spominju početne cijene Blu-ray reproduktora, te ponuda od preko 500 naslova za taj format (što je malo čudna brojka s obzirom da ih je do danas izašlo oko 450 za taj format).

Best Buy Blu ray banner
Best-Buy – Blu-ray ponosno istaknut

Play.com je odlučio HD DVD reproduktore nasloviti kao upscaling DVD reproduktori s podrškom za HD DVD format, a sve s ciljem što lakšeg čišćenja polica od propalog formata.

 

HD DVD upscalers DVD
Play.com – preimenuje HD DVD reproduktore i ruši im cijenu

 

Amazon je službeno naveo Blu-ray kao format odabira za svoje kupce, a sve s ciljem što bržeg rješavanja svih sumnji i pitanja oko formata. Uopće ne sumnjam da je ovaj rat izazvao veliki broj pitanja i dvojbi kod kupaca, a koji su Amazon i ostale trgovine obasipali mailovima i pozivima, a vjerojatno će tih pitanja biti i u mjesecima koji dolaze, sve dok HD DVD ne zaboravi većina.

Blu ray Amazon banner
Amazon također ponosno ističe Blu-ray na svojim stranicama

 

Izvor: EngadgetHD


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*