Home » Vijesti » Gefen predstavlja v1.3-sukladne 1:10 i 1:5 HDMI djelitelje

Gefen predstavlja v1.3-sukladne 1:10 i 1:5 HDMI djelitelje

Gefen HDMI preklopnikv1.3Gefen, tvrtka o kojoj smo već prije pisali, a koja je poznata po HDMI koncentratorima, hubovima, djeliteljima, preklopnicima ili kako ih već želite zvati, izdala je dva nova uređaja koji se razlikuju od prethodnih modela po sukladnosti s HDMI v1.3 profilom.

Osim podrške za aktualnu HDMI standard, djelitelji su doživjeli i lagani face-lifting, pa sada čak izgledaju dovoljno dobro da ih postavite negdje na vidljivo mjesto u prostoriji. Uređaji su naravno i HDCP sukladni, predviđeni za ugradnju u ormare (eng. rack), a nude čak 10, odnosno 5 jednakih HDMI izlaza, a koji prenose signal s jednog jedinog izvora. Model s 10 izlaza posjeduje i pojačalo kako prenošeni signali ne bi oslabili na svome putu i na izlazne jedinice donijeli smetnje i nered.

 

Gefen HDMI preklopnik 1:5
Gefen 1:5 splitter za HDMI v1.3

 

Gefen je u objavi za javnost naveo da uređaji najbolje rade kada su ulazne i izlazne rezolucije jednake (dakle sadržaj bi trebao biti iste rezolucije kao i zaslon na kojem ga gledate – vrlo jednostavno u teoriji, nažalost jako rijetko u praksi).

Uređaji nemaju definiran dan lansiranja, no već ih sada možete naručiti na proizvođačevim stranicama. Cijena iznosi 499 dolara za 1:5, te 749 dolara za 1:10 model s ugrađenim pojačalom signala. Cijelo izvješće na engleskom jeziku možete pročitati u izvoru ovog članka.

Izvor: EngadgetHD

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

TCL 55EP680 na testu – Dolby Vision i HDR10+ podrška zaokružena Android TV 9 platformom

Na test smo dobili TCL-ov novi model televizora koji se pojavio na našem tržištu. Radi ...

samsung-32m4002-header

Samsung 32M4002 HD Ready TV – recenzija

Da, dobro ste pročitali. Test HD Ready televizora na samom kraju 2017., godine u kojoj ...