Home » Vijesti » Super Bowl podigao prodaju HDTV-a u nebesa

Super Bowl podigao prodaju HDTV-a u nebesa

Super BowlBespredmetno je govoriti da Ameri vole svoj nogomet – volimo i mi naš i često se za prvenstva domaćinstva odlučuju na kupnju novih, boljih i većih TV prijemnika. Dolaskom HDTV-a i kamala koji emitiraju u toj tehnici jasno je da su Ameri navalili na online i offline trgovine kako bi se na vrijeme osigurali da ugođaj sa stadiona prenesu u svoje dnevne boravke. Pogledajmo koji su modeli televizora najbolje prodavani.

Super Bowl je, prema prodaji HD televizora na Amazon.com, drugi glavni pokretač prodaje – na prvome su mjestu uvjerljivo božićni blagdani.

Prema broju prodanih primjeraka na prvome je mjestu ove godine Samsung-ov LNT5265F 52-inčni full-HD 1080p televizor koji se prodaje po 2,199 am. dolara (oko 11,000 kuna).

Samsung LNT5265F

Samsung također dominira top 10 ljestvicom s ukupno četiri modela, dok ga Sharp prati s tri, Sony s dva, te Toshiba s jednim modelom. Na ljestvici svega jedan televizor nije fullHD 1080p, te samo su dva dijagonale manje od 40-inča.

Ako malo pogledamo statistiku, jasan je trend velikih, fullHD televizora, dok mali, HD ready televizori više nisu toliko interesantni.

Ukratko o Super Bowl natjecanju:

“Super Bowl je završnica doigravanja NFL-lige američkog nogometa. Igraju je pobjednici konferencija.

Održava se svake godine na za to unaprijed određenom stadionu.

Super Bowl se igra početkom svake godine i to od 1967. godine i jedan je od najgledanijih sportskih događaja na svijetu.” Više -> Wikipedia

Izvor: gearlog.com

About Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

sony-2019-midrange-tv

Istraživanje tvrtke Sony: Veličina televizora je bitna!

Usprkos porastu popularnosti manjih, prenosivih uređaja, dimenzije televizora postaju sve veće – i nema nagovještaja ...

samsung-49-nu7172-header

Samsung 49NU7172 (NU7100) Ultra HD Tizen OS 4.0 TV – recenzija

Nakon LG-jevog C8 OLED TV-a, na test nam je stigao predstavnik Samsungove NU7100 serije – model ...