Vijesti

Alienware-ov revolucionarni CSD zaslon

CES 2008Na CES 2008 sajmu je Alienware predstavio konkavni Curved Seamless Display (CSD) zaslon rezolucije 2880×900, a koji djeluje kao dva WXGA+ zaslona spojena jedan do drugog, te udubljena za izuzetan osjećaj pri igranju.

Pomalo razočaravajuća je činjenica što je ovaj zaslon temeljen na stražnjoj projekciji, a koju je Sony već otpisao zbog visokih troškova i velikog broja kvarova. No, Alienware je tek predstavio prototip da čuje dojmove igrača diljem svijeta, a točan datum izlaska na tržište niti cijena još nisu poznati. Očekujte ipak vrlo visoku cijenu jer uz to što se radi o jedinstvenom proizvodu, tu je i Alienware-ov logo koji sam po sebi diže cijenu u nebesa. Inače, proizvođač prototipa je Dell, brand koji je vrlo cijenjen u segmentu LCD zaslona za računala.

Curved Seamless Display

Ono što ovaj monitor također ima revolucionarno nisko vrijeme osvježavanja, samo 0.02 ms, što znači da uz njega ide poseban odred Ghostbustersa koji će se pobrinuti da od duhova ne vidite niti d. Ipak, ovakvo vrijeme osvježavanja i nije čudno s obzirom da se radi o zaslonu stražnje projekcije, a kod kojih inače takvih problema nema.

Na slikama možete vidjeti kako izgleda Crysis na ovoj zvjerci.

Curved Seamless Display

Dečki iz Alienware-a tvrde da sve nove DirectX 10 igre nude podršku za ovu šiiiiroku rezoluciju, makar moram biti malo skeptičan prema to tvrdnji. Nekako vjerujem da će mnoge igre tek uz zakrpe ponuditi igranje u ovakvoj rezoluciji jer je čak i igranje na danas popularnih 1650×1050 problematično čak i za novije naslove (Bioshock primjerice u prvoj verziji nije nudio podršku za takvu rezoluciju, tek u zakrpi).

Curved Seamless Display

Zaslon se spaja na računalo preko samo jednog DVI priključka što znači da možete postiči ultimativnu perverziju: spojiti takva dva zaslona na jedno računalo i zaigrati ne i širokom, već u širokom na kvadrat formatu. Sve se bojim pomisli o takvom ćemu.

Izvor: LegitReviews

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!