Vijesti

CES 2008 – HD novosti

CES 2008CES – Consumer Electronics Show ili po naški Sajam Potrošačke Elektronike danas je startao u Las Vegasu. Ako ste kao i autor ovih redaka željeli otići tamo, no eto nisu se neke sitnice poklopile (cijena karte, pitanje smještaja, nedostatak slobodnih dana na poslu), onda su za vas redovi koji slijede, a u kojima ću predstaviti novosti koje su već danas premijerno tamo predstavljene.

Pogledajmo najzanimljivije novosti vezane uz HD naslove koji su do sada predstavljeni na CES sajmu:

Panasonic 150-inch HD

Službeno potvrđena Panasonic-ov najveća plazma o kojoj smo još jučer pisali

Na EngadgetHD-u su se pojavile slike Panasonic-ove zvijeri bez i sa pokrivalom, no kako tvrdi autor, slika ne može ni približno opisati dojmove nakon što ovu hrgu vidite uživo. Ono što je iznenadilo posjetitelje je objava specifikacija, a koja spominje 4x1080p rezoluciju, a koja je postignuta korištenjem četiri spojena zaslona. Kako bilo da bilo, vjerujemo da će ovaj zaslon kreirati ultra realističnu sliku zahvaljujući ugrađenom konverteru koji će “običnih 1080p” pretvarati u rezoluciju od 3840×2160 piksela.

Philips AmbilightPhilips Ambilight Pixelation – nova generacija Philips HDTV zaslona svjetlećeg okvira

Nedavno smo se divili Philips-ovim Ambilight zaslonima, a koji su koristili ugrađene LE diode u okvir zaslona kako bi kreirali ambijentalo osvjetljenje oko ekrana ovisno o sadržaju koji se prikazuje. Tako ste mogli dobiti dojam većeg ekrana, te poseban ugođaj u sobi zahvaljujući bojama koje su se pretapale i djelovale naprosto čarobno. Philips je odlučio unaprijediti liniju ovih televizora novim modelima kodnog imena Ambilight Pixelation, a koji nude još tanji okvir oko kojeg se nalazi osvjetljenje zbog kojeg ovaj ekran izgleda kao da lebdi u zraku i izgleda daleko primamljivije od “starog” modela koji je imao predebeo okvir. Više podataka u ovom trenu nema, no o svim novostima vezanim uz ovo vrlo futurističko rješenje ćete moći čitati na stranicama HD Televizije. YouTube link

Viewsonic HQ logoViewSonic najavio 22-inčni VLED221wm LED zaslon

Vjerovali ili ne, ViewSonic je već pri kraju s predstavljanje proizvoda za CES sajam, a novi zanimljiv zaslon koji smo zamjetili je 22-inčni VLED221wm koji nudi dinamički kontrast od čak 12,000:1, mogućnost prikaza 118% gamuta NTSC boja, 5 ms vrijeme odziva, te rezoluciju 1,680 x 1,050 piksela i Windows Vista certifikat. Zainteresirani? Pričekajte idući mjesec kada se očekuje po očekivanoj cijeni od 700 dolara (3,500 kuna).

Izvor: Engagadged HD, YouTube

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!